Indukční sporáky

gastrocentrumpisek-indukceVyužití magnetické indukce v moderním vaření je dnes doslova celosvětovým trendem. Indukční vaření funguje na principu elektromagnetické indukce, která rozkmitává molekuly kovu obsažené v nádobě na vaření, ohřívána je tak pouze nádoba a její obsah. Samotná varná deska se nezahřívá, proto se indukčnímu vaření říká také “studené“ vaření.

 

 

Rychlý a úsporný způsob vaření

Elektrické sporáky se sklokeramickou deskou a indukčním ohřevem jsou skvělou volbou do profesionálních kuchyní všech typů. Díky krátké době ohřevu umožňují významné zrychlení celého procesu vaření. Do práce se můžete pustit již za pár okamžiků po zapnutí a příprava jídla vám zabere mnohem méně času. Indukční sporáky se také mohou pochlubit významnou úsporou energie. Další předností je jejich vysoká bezpečnost. Teplo se vytváří pouze v hrnci, plotýnka je pouze mírně ohřívána od hrnce, navíc jakmile hrnec z plotýnky sejmeme, je vaření automaticky přerušeno.

Pořizovací cena indukčních sporáků je v porovnání s klasickými spotřebiči sice vyšší, ovšem kuchyně vybavená těmito spotřebiči vás odmění vysokou flexibilitou, okamžitou dostupností jednotlivých varných možností, dokonalou kontrolou nad celým procesem vaření, příjemným klimatem v kuchyni a především velkou úspora času a energie. Spotřeba energie například ve srovnání s elektrickými varnými deskami může dosáhnout úspory až okolo 60 – 80 % a to se brzy odrazí i na zisku vašeho podniku.