Fritézy

gastrocentrumpisek-fritezaFritování je tepelná úprava pokrmů, která je podobná smažení, ovšem s tím rozdílem, že upravovaná potravina je celá ponořena v rozpáleném oleji. Tato příprava jídel je tak daleko rychlejší a teplené opracování mnohem rovnoměrnější, než klasické smažení. Dnešní trh nabízí mnoho variant fritéz, jako elektrické, plynové jednoduché i dvojité, stolní, nebo samostatně stojící, s výpustí nebo bez ní. Pokud zvažujete nákup nové fritézy, dejte přednost kvalitním moderním výrobkům, vybaveným dostatečným příkonem, umožňujícím snadné čištění, jednoduché ovládání, jakož i odvod a filtraci oleje. Výkonné fritézy vám zaručí větší pracovní pohodu i rychlost práce. Skvělou volbou jsou například vodní fritézy.

 

Co jsou to vodní fritézy?

Elektrické fritézy s vodním filtrem umožňují fritování různých potravin bez vzájemného ovlivnění jejich vůní a chutí. Eliminují přepalování tuku a zbytků potravin, čímž zvyšují kvalitu fritovaných pokrmů a prodlužují život fritovacího oleje. Jak je to možné? Je to díky jedinečnému systému kombinace oleje a vody. V jedné třetině fritézy je roztok vody se solí, nad ním ve dvou třetinách je potom olej, ve kterém jsou umístěny topné spirály. Drobné částečky obalovaného materiálu, které se při fritování uvolňují a klesají na dno až do vlažného solného roztoku, takže nemůže dojít k jejich přepalování, jak je tomu u běžných fritéz. Znečištěná voda ve spodní části se jednoduše vypustí a do vychladlé fritézy se doplní další nový solný roztok a olej. Díky tomu si fritéza zajistí dlouhotrvající kvalitu oleje a ušetří vaše náklady na fritování.