Profesionální myčky

gastrocentrumpisek-myckaDokonale umyté nádobí by mělo být samozřejmostí pro každý gastronomický podnik. Mytí nádobí ovšem vyžaduje personál, čas, prostor, tedy prvky, kterých je vždy nedostatek. Jak rychle je nádobí umyto určuje také nároky na množství inventáře, spotřeby energií atd. V kapacitně větších provozech je tak nemyslitelné a také neekonomické ruční mytí nádobí, nebo používání myčky nádobí určené pro domácnost. Strojní mytí nádobí profesionální myčkou odstraňuje z kuchyní tuto nepříjemnou a těžkou práci, a zároveň zvyšuje celkovou hygienickou úroveň.

 

Průmyslové myčky

Průmyslové myčky jsou vyráběny tak, aby vyhovovaly požadavkům provozů společného stravování. Dnes se nabízí široká paleta myček, ze kterých je možné zvolit ideální variantu pro potřeby jakéhokoliv provozu. Provozovatelé nejčastěji využívají podstolové myčky na sklo a drobné nádobí. Velmi oblíbené jsou myčky na černé nádobí, dále se nabízí myčky průchozí, tyto mycí linky jsou doslova neocenitelnými pomocníky v nejnáročnějších provozech.

Myčky nádobí bývají někdy neprávem kritizovány za nedokonalý výsledek mycího procesu. Tento nedostatek je často způsoben používáním nesprávných, nebo nekvalitních mycích prostředků, které kvalitu mytí zásadně ovlivňují. Je proto potřeba řídit se doporučením prodejce, nebo výrobce. Pořizovací a provozní náklady mnohonásobně vynahradí obrovská úspora času, poskytnutý komfort a precizně umyté nádobí. Dnešní myčky mají také mnohem nižší spotřebu elektrické energie a jsou rovněž šetrnější k životnímu prostředí, tak proč si tento komfort nedopřát také…