Blog, Strana 3

Grilovací desky

gastrocentrumpisek-grilovaci deskaGrilování dnes tvoří tradiční součást celosvětové kuchyně. Proč je grilování tak oblíbené? Grilované jídlo je lahodné a chutí nenapodobitelné. Grilovat lze takřka vše, od již tradičního masa, přes zeleninu, až k jižnímu ovoci. Proto by kvalitní grilovací desky neměly chybět v žádném stravovacím zařízení. Nabídka je široká, vybírat tak můžeme z mnoha typů a velikostí nejrůznějších grilovacích desek a záleží pouze na nás, které dáme přednost.

 

 

Grily na gyros

gastrocentrumpisek-gril na gyrosGyros je velice oblíbená řecká specialita. Plátky okořeněného masa se připravují působením tepla na svislém otočném špízu. Propečené kousky masa jsou postupně odřezávány a s různými přílohami podávány zákazníkům. Gyros a kebab byly do nedávna v českých restauracích poměrně neznámou záležitostí, dnes již tomu je jinak. Grily na gyros tak jsou běžně používány nejen v rychlých občerstveních, na stáncích, nebo na cateringu.

 

 

Indukční sporáky

gastrocentrumpisek-indukceVyužití magnetické indukce v moderním vaření je dnes doslova celosvětovým trendem. Indukční vaření funguje na principu elektromagnetické indukce, která rozkmitává molekuly kovu obsažené v nádobě na vaření, ohřívána je tak pouze nádoba a její obsah. Samotná varná deska se nezahřívá, proto se indukčnímu vaření říká také “studené“ vaření.

 

 

Fritézy

gastrocentrumpisek-fritezaFritování je tepelná úprava pokrmů, která je podobná smažení, ovšem s tím rozdílem, že upravovaná potravina je celá ponořena v rozpáleném oleji. Tato příprava jídel je tak daleko rychlejší a teplené opracování mnohem rovnoměrnější, než klasické smažení. Dnešní trh nabízí mnoho variant fritéz, jako elektrické, plynové jednoduché i dvojité, stolní, nebo samostatně stojící, s výpustí nebo bez ní. Pokud zvažujete nákup nové fritézy, dejte přednost kvalitním moderním výrobkům, vybaveným dostatečným příkonem, umožňujícím snadné čištění, jednoduché ovládání, jakož i odvod a filtraci oleje. Výkonné fritézy vám zaručí větší pracovní pohodu i rychlost práce. Skvělou volbou jsou například vodní fritézy.

 

Konvektomaty

gastrocentrumpisek-konvektomatKonvektomaty se staly během posledních let fenoménem profesionálních kuchyní. Proč je tomu tak? Konvektomat je chytrý multifunkční přístroj, který pracuje s párou a horkým vzduchem a nabízí snad všechny typy tepelných úprav potravin, od vaření v páře, dušení, přes smažení, grilování, až po pečení. Navíc je možné jej využít také pro rychlé rozmrazování, regeneraci potravin, zavařování, nebo sušení ovoce. Všechny tyto režimy lze naprogramovat a proces tak probíhá nezávisle na obsluze.

 

Mikrovlnné trouby

gastrocentrumpisek-mikrovlnkaMikrovlnná trouba je skvělý pomocník, který dokáže ušetřit spoustu času. V dnešní době je nepostradatelnou součástí každé kuchyně. Profesionální mikrovlnné trouby jsou využívané v nejrůznějších stravovacích zařízeních. Disponují velkým výkonem a rozsáhlou kapacitou, díky čemu umožňují dosažení vysoké produktivity provozu. Dokážou bez problému fungovat i při dlouhém a plném vytížení a plného výkonu jsou schopny dosáhnout daleko rychleji, než běžné mikrovlnné trouby určené pro domácnost. Vyrobeny jsou z odolných komponentů, což zaručuje jejich dlouhou životnost i v náročných podmínkách gastronomických provozů.

 

Profesionální myčky

gastrocentrumpisek-myckaDokonale umyté nádobí by mělo být samozřejmostí pro každý gastronomický podnik. Mytí nádobí ovšem vyžaduje personál, čas, prostor, tedy prvky, kterých je vždy nedostatek. Jak rychle je nádobí umyto určuje také nároky na množství inventáře, spotřeby energií atd. V kapacitně větších provozech je tak nemyslitelné a také neekonomické ruční mytí nádobí, nebo používání myčky nádobí určené pro domácnost. Strojní mytí nádobí profesionální myčkou odstraňuje z kuchyní tuto nepříjemnou a těžkou práci, a zároveň zvyšuje celkovou hygienickou úroveň.

 

Chladící technika

gastrocentrumpisek-mrazici boxGastronomické podniky se dnes neobejdou bez kvalitní chladící techniky, která zaručí trvanlivost a čerstvost jejich potravin. Pro úspěch každého provozu je tak nekomplikované uchovávání chlazeného zboží maximální prioritou. Ať již se jedná o velkou kuchyni s dostatkem místa pro chladící a mrazící boxy, nebo malou kuchyni s malou volnou plochou, která umožní umístit například pouze lednici, je vždy nutné zvolit nejefektivnější řešení s ohledem na dané podmínky, ovšem s vysokými nároky na kvalitu.

 

Gastronomie

gastrocentrumpisek-gastrozarizeniChystáte se podnikat v gastronomii, nebo jste již ostříleným provozovatelem gastro provozu? Mezi nejdůležitější aspekty, na které je potřeba se v gastronomii zaměřit, je kvalita gastro zařízení, které při práci používáte. Žádný byť sebelepší kuchař se bez něj neobejde. Správné vybavení v kuchyni dělá doslova zázraky. Investice do nového vybavení se nepohybují v malých částkách, proto je potřeba si předem důkladně rozmyslet nejen nákup správné varné technologie, myčky nádobí, lednice, mrazicího boxu a dalšího důležitého gastro vybavení, ale i důkladně promyslet celou koncepci kuchyně.

 

Gastro zařízení

gastrocentrumpisek-gastrocentrum pisekVítáme Vás na stránkách naší společnosti Gastrocentrum Písek s. r. o., v sekci Gastro zařízení!

 

 

 

Stránka 3 z 3 - 30 položek celkem