Mlýnky na maso

gastrocentrumpisek-mlynekMlýnky na maso jsou dnes již běžným pomocníkem v kuchyních domácností i nejrůznějších gastronomických provozů. Pokud si chcete práci v kuchyni co nejvíce usnadnit, elektrický mlýnek je pro vás to pravé. Maso v něm totiž namelete při minimálním čase i úsilí. Mlýnky na maso se vyrábějí buďto jako samostatná zařízení s vlastním pohonem, nebo jako přídavná zařízení univerzálních strojů. Výběr masových mlýnků je velice pestrý, základní modely neumožní víc, než jednoduché namletí masa, vyspělejší nabízí i řadu dalších funkcí, jako například strouhání nebo plnění klobásek.

 

Pro profesionální gastronomické provozy jsou nejvhodnějším řešením vysoce kvalitní profi mlýnky na maso s elektrickým pohonem, které zajistí perfektní namletí jakéhokoliv masa. Zde je hlavním parametrem při výběru množství masa zpracovaného za 1 hodinu. Tyto přístroje skvěle zvládají vysokou zátěž i při nepřetržitém provozu.

Kutry

V úsecích přípravy masa a masových výrobků jsou nezbytným vybavením nejen mlýnky na maso, ale také kutry. Kutry se skvěle hodí do restaurací, školních jídelen nebo vývařoven, bister, cukráren, lahůdkářství a dalších provozoven. U kutrů se maso zpracovává sekáním, pomocí rychle rotujících ostrých nožů. V kutrech je možné kromě masa zpracovávat i další potraviny. Skvěle si poradí se sekáním i mícháním, lze je využít jak k hrubému i k jemnému sekání masa, tak i zeleniny, ovoce, k mletí ořechů, strouhanky, ale také k přípravě majonéz, pomazánek, nebo k hnětení těsta. Hlavním parametrem je zde kapacita v litrech.