Mixéry a vše okolo nich

gastrocentrumpisek-mixerMixér je skvělý pomocník v kuchyni, který nám může ulehčit spoustu práce. Jednoduše vše rozmixuje a naseká, co je potřeba. Jeden kvalitní mixer tak může nahradit i několik kuchyňských spotřebičů. Mixéry dělíme na ruční, tyčové, stolní a sekáčky.

 

 

Stolní mixér zajistí dokonalé rozmixování, pyšní se jednoduchou a pohodlnou obsluhou i údržbou. Tvoří jej základna s motorem, na které je postavena odnímatelná plastová, skleněná nebo nerezová ocelová nádoba s víčkem. Slouží především pro přípravu koktejlů, omáček, polévek, pyré. Mixování probíhá v uzavřené nádobě, nehrozí tak znečištění okolí.

Ruční mixéry jsou přenosné, určené pro použití v ruce. Mají několik stupňů rychlosti, obsahují i další příslušenství, například plastové a někdy i kovové mísy se stojanem.

Tyčové mixéry mají sekací čepele umístěny na konci válcovitého těla, tedy na oddělitelné mixovací tyči, která se při mixování ponoří do potravin určených k sekání. Tento všestranný pomocník si poradí se šleháním, sekáním i drcením ledu. Můžete jej použít jednoduše rovnou v hrnci, bez složitého přelévání a špinění dalšího nádobí.

Barové mixéry nejsou primárně určeny pro domácí použití, ale do nejrůznějších provozoven, jako jsou bary, kavárny, cukrárny. Skvěle se hodí pro výrobu našlehaných nápojů, míchaných nápojů a koktejlů. U některých modelů najdeme i pohodlný kohoutek k čepování mixovaného drinku.

Sekáčky jsou vhodné překvapivě pro sekání zeleniny a ovoce, některé zvládnou nasekat i maso. Sekáčky nezaberou moc místa a jsou velice jednoduché na ovládání.