Kávovary

gastrocentrumpisek-kavovar 2Vlastníte-li kavárnu, bar, restauraci, nebo cukrárnu, bez kvalitného kávovaru, se kterým dokážete vytvořit kvalitní espresso, nebo třeba nadýchané cappuccino či lahodné latté, se rozhodně neobejdete. Kvalitní kávovar sice není malou investicí, ovšem levné přístroje vám nikdy nenabídnou tak kvalitní kávu. Proto se při pořizování vhodného přístroje rozhodně nedoporučuje šetřit a raději zainvestujte do kvality. Tato vyšší počáteční investice se rozhodně vyplatí.

 

 

Profesionální kávovary

Profesionální kávovary jsou připraveny na každodenní zátěž, která je přece jen mnohem vyšší. Jsou vyrobeny z odolnějších materiálů, mají snadnou údržbu, jednoduché ovládání a také disponují větším počtem funkcí, hlavně co se týče možností připravovaných nápojů. Stejně důležité, jako je rychlost přípravy nápoje, je také počet šálků, které lze připravit najednou. Dále se zde cení jednoduchá a rychlá obsluha, snadná údržba a praktické doplňky, jako je ohřívací plocha na šálky, nebo parní tryska pro šlehání mléka, či ohřívání různých nápojů. Velice vhodný je také větší zásobník na vodu, který se automaticky doplňuje.
Kávovar s vlastním mlýnkem vám poskytne správné aroma čerstvě namleté kávy, můžete ovlivnit hrubost mletí a tím i výslednou chuť kávy, protože jedině čerstvě namletá káva má to pravé aroma. Jakákoliv káva, bez ohledu na značku, totiž voní pouze několik hodin po otevření. Kávovary je nejlépe nakupovat u autorizovaných prodejců, tím získáte jistotu, že váš kávovar bude mít veškerou záruku i serviní podporu.